Inzethaarden

Aansluitbaar op bestaande situatie

Een inzethaard wordt achteraf, bij renovatie bijvoorbeeld, in een bestaande open haard of haardopening geplaatst, zonder dat er veel breekwerk aan te pas komt. De aansluiting gebeurt dan langs de binnenzijde van het haardtoestel. Op deze manier is het perfect mogelijk uw bestaande sierschouw te behouden en toch te genieten van alle voordelen van een moderne haard.

Inbouwhaarden

Nieuw te bouwen constructie

Een inbouwhaard dient, zoals de naam het zegt, om in te bouwen. Daarbij wordt eerst het haardtoestel geplaatst en aangesloten, pas nadien wordt de ommanteling aangebracht. Een inbouwhaard is aangewezen bij nieuwbouw en/of grondige renovatie, omdat deze onbeperkte mogelijkheden biedt voor een integratie helemaal volgens uw voorkeur, interieur en beschikbare ruimte.

Voorzetkachels

lorem ipsum

Welke brandstof geeft de meeste warmte? Hout, gas, pellets, ... ?

Bij het verbranden van hout komt er bijvoorbeeld meer warmte vrij dan bij de verbranding van gas. Hout heeft namelijk een hogere calorische waarde. Dit wil niet zeggen dat een gashaard niet meer warmte kan geven dan een houthaard. De capaciteit hangt af van de hoeveelheid brandstof die je verbrandt. Hieronder vind je de calorische waarde van de verschillende brandstoffen.

algemeen

Wat is het verschil tussen capaciteit en rendement ?

De capaciteit is de hoeveelheid warmte die een toestel in de ruimte brengt. Dit vermogen wordt uitgedrukt in kilowatt. Het wordt natuurlijk voor een groot deel bepaald door de hoeveelheid brandstof waarmee het toestel wordt gevuld.

Rendement is het gedeelte van de brandstof dat effectief benut wordt als verwarming. Het wordt uitgedrukt in een percentage. Een deel van de warmte wordt gebruikt voor de schoorsteen of gaat verloren. Hoe hoger het rendement, hoe minder warmte er verloren gaat, dus hoe minder brandstof er nodig is.

Het rendementspercentage dat wettelijk verplicht vermeld wordt, is het rendement bij maximaal vermogen. Bij het niet maximaal benutten van het vermogen, zal het rendement doorgaans drastisch dalen. Door te kiezen voor een Flam-oplossing, standaard uitgerust met een precies regelsysteem van het vermogen, behoud je ook bij een laag vermogen een rendement van meer dan 80%.

Hoe kan ik de jaarlijkse kost van de verschillende brandstoffen berekenen?

Zie omrekeningstabel www.steenkoolinfo.be

Kan ik nog verder stoken wanneer de elektriciteit uitvalt?

De Flamhouthaarden en kachels zijn uitgerust met ventilatoren die niet verplicht dienen gebruikt te worden. Daarom kan een Flamhaard probleemloos gestookt worden ook bij stroomuitval. Een gashaard of pelletkachel, die voor het aanvoeren van de brandstof elektriciteit nodig hebben, zal niet functioneren bij een stroomonderbreking.

Is het mogelijk om een haard of kachel te plaatsen in een lage energie woning of passief huis?

Een haard die uitgerust is met een nauwkeurige regeling van zijn vermogen kan ook in goed geïsoleerde, laag energie en passief woningen gebruikt worden. Een Flam houthaard of een Flam gashaard kan eenvoudig geregeld worden tussen 2,5 KW en het maximaal vermogen (vermeld bij het toestel). Een Flam Pellet plus kan probleemloos moduleren tussen 1,5 KW en 5 of 8 KW. Informeer daarom altijd vooraf bij uw Flamverdeler welk toestel het meest aangewezen is in uw specifieke situatie.

Aan welke wettelijke normen moet een haard of kachel beantwoorden?

De wettelijke normen verschillen vandaag nog van land tot land. De strengste normering is van toepassing in Duitsland. De Flamtoestellen beantwoorden vandaag reeds aan de Europese normen die vanaf 2017 van toepassing zullen worden.
De normen zijn: CO ≤ 0,1 % - Fijn stof ≤ 40 mg/Nm³ - Rendement ≥ 75 %.

Kan ik mijn nieuwe haard of kachel altijd aansluiten op mijn bestaande schoorsteen?

Uw schoorsteen is de motor van uw haard of kachel. Verstandig is uw bestaande schoorsteen door een specialist te laten inspecteren. Een schoorsteen dient niet alleen in uitstekende staat te zijn om brandgevaar te voorkomen, ook de diameter, hoogte, aantal bochten, etc. zijn van belang om de haard of kachel goed te laten functioneren. Soms zijn aanpassingen vereist. De Flamverdeler zal steeds een technische inspectie uitvoeren, alvorens een haard of kachel te installeren.

Waarom beroep doen op een erkend Flamverdeler?

Een Flamverdeler is erkend als installateur van de Flam-verwarmingsoplossingen. Elke dealer heeft bij de start van de samenwerking de vereiste technische Flam-opleidingen gevolgd en neemt jaarlijks deel aan de vervolmakingsopleidingen op het hoofdkantoor. Hierbij wordt vooral aandacht besteed aan absolute veiligheid, milieuvriendelijkheid en optimale efficiëntie van de te installeren toestellen. Voor specifieke problemen en vragen staat permanent een team van technische specialisten klaar om telefonisch of ter plaatse technische assistentie te verlenen.

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van alle unieke opportuniteiten.FLAM C.V.B.A. V.F.M.

Industrieterrein "Volmolen"
Fabriekstraat 34
B-3800 St-Truiden
T. 0032 11 68 23 38
info@flam.be

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info OK