Home / Brandstoffen

Brandstoffen

Vaste brandstoffen

De sfeer van stoken met hout kent geen gelijke. Om echt te genieten van een houtvuur, dat bovendien ook nog milieuvriendelijk en economisch is, moet het gebruikte hout aan een aantal eisen voldoen.

Het verbranden van hout is in principe CO2-neutraal en geeft een zelfde hoeveelheid kooldioxide af als hout dat in de natuur wordt afgebroken. Groeiende bomen nemen de vrijkomende CO2 weer op. Erg belangrijk hierbij is dat je stookt met onbehandeld en droog hout.

Geverfd, geolied of geïmpregneerd hout zijn voor uw haard uit den boze en zijn verantwoordelijk voor onverantwoorde vervuiling van uw haard en het milieu. Ook het gebruik van dennenhout is af te raden, gezien de hoeveelheid harsen.

Een voorwaarde voor een volledige en propere verbranding is 'droog' hout (vochtigheid van maximaal 20%). Het stoken van te nat hout, geeft een onvolledige verbranding en is schadelijk voor het milieu, uw haard en uw rookkanaal (koolmonoxide, gas, teer en fijn stof).

De Flam-toestellen 'vaste brandstoffen' bieden u de mogelijkheid om consequent te kiezen voor de goedkoopste brandstof. Hout, briketten en steenkool zijn de meest gebruikte vaste brandstoffen en geeft de mogelijkheid om continu-stoken. De Flam kachels en haarden, uitgerust met een Flam-multi-brandstofrooster, zijn uiterst geschikt om te stoken, niet alleen met houtbriketten, bruinkoolbriketten, antraciet, ... maar ook met CO2-neutrale biomassa, zoals pellets, maïs, kersenpitten, kokosschelpen, ... !

Gas

Alle FLAM-gasapparaten behaalden het HR+ label wat garant staat voor een minimaal rendement van 85%! Als je kiest voor gasverwarming, dan kies je voor gebruiksgemak zonder de gezelligheid op te geven. Met een FLAM-gaskachel creëer je een vlammenspel dat niet moet onderdoen voor een houtkachel ... zonder dat je moet bijvullen.

 

Interessante links